0
Deser z malinami i gorzką czekoladą Lindt Excellence
6 porcji
Lindt Excellence 70% Cacao
15-30 minut
Łatwe

Mocno czekoladowy ganasz o kremowej konsystencji – idealny deser dla Ciebie!

  • 100 g Lindt Excellence 70% Cacao
  • 1 słoiczek konfitury malinowej
  • 200 g śmietanki kremówki (min 30%)
  • Kilka świeżych malin
1

Przygotowanie ganaszu:

Podgrzej śmietankę w misce. Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż do jej rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy. Do szklanych pucharków nałóż po ok. 2 czubate łyżeczki konfitury malinowej i na nią wyłóż czekoladowy ganasz. Udekoruj kilkoma malinami. Deser możesz podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub po ścięciu się ganaszu w temperaturze pokojowej.

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.