0
Gofry z czekoladą Lindt Excellence
4 porcje
Lindt Excellence 70% Cocoa
15-30 minut
Łatwe

Upiecz na śniadanie przepyszne gofry, ozdób je czekoladą Lindt Excellence, świeżymi owocami i orzechami. Smacznego!

  • 40 g miękkiego masła
  • 220 g mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • szczypta soli
  • 300 ml tłustego mleka
  • 2 jajka
  • olej do posmarowania gofrownicy
  • Lindt Excellence 70% Cocoa
  • maliny i wiórki kokosowe do dekoracji
1

Rozpuść masło i odstaw na chwilę do wystygnięcia. Do mąki dodaj proszek do pieczenia, cukier i szczyptę mąki. Połącz masło z mlekiem i jajkami. Stopniowo dodawaj suche składniki i mieszaj do połączenia wszystkich składników. Ciasto odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut.

2

Rozgrzej gofrownicę, natrzyj ją odrobiną oleju, rozprowadź na niej równomiernie ciasto. Jak tylko na cieście zaczną pojawiać się bąbelki, przykryj je pokrywą gofrownicy i piecz na złoty kolor. Kontynuuj, aż wszystkie gofry będą upieczone.

3

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę Lindt Excellence 70% Cocoa (możesz wybrać swoją ulubioną tabliczkę, np. Excellence Extra Creamy lub Excellence Raspberry Intense). Gofry nabij na patyczek i ozdób czekoladą, owocami i wiórkami kokosowymi.

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.