0
Klasyczna gorąca czekolada
4-6 porcji
Lindt Excellence 70% Cocoa
15-30 minut
Łatwe

Do opracowania tej wspaniałej gorącej czekolady inspiracją francuskiego Maître Chocolatier Lindt był film “Czekolada”.

  • 1 litr mleka
  • 1 laska wanilii, pocięta
  • 1 laska cynamonu
  • 3,5 g ziarenek czarnego pieprzu (nie zmielonych)
  • 200 g pokruszonej czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
1

Przygotowanie napoju:

Doprowadź mleko z przyprawami do wrzenia (nie dopuść do gotowania mleka). Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj aż do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia i poczekaj 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. Odcedź i podgrzej przed podaniem, możesz ozdobić bitą śmietaną i startą czekoladą.

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.