0
Klasyczna gorąca czekolada
4-6 porcji
LINDT Excellence 70% Cacao
15-30 minut
Łatwe

Inspiracją francuskiego Maître Chocolatier Lindt do opracowania tej wspaniałej gorącej czekolady był film “Czekolada”.

  • 1 litr mleka
  • 1 laska wanilii, pocięta
  • 1 laska cynamonu
  • 3⁄4 łyżeczki (3,5 g) ziarenek czarnego pieprzu (nie zmielonych)
  • 200 g pokruszonej czekolady Lindt Excellence 70% Cacao
1

Podgrzanie mleka:

Doprowadzić mleko z przyprawami do wrzenia (nie dopuścić do gotowania mleka).

2

Dodawanie czekolady:

Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. 

3

Usunąć z ognia

Zdjąć z ognia i poczekać przez 25 minut, aż uwolni się aromat przypraw. 

4

Podawanie

Odcedzić i podgrzać przed podaniem.

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.