0
Naleśniki z czekoladą Lindt
4-6 porcji
Lindt Excellence 70%, Lindor Milk
45-60 minut
Średnie

Przygotuj dla swojej drugiej połówki delikatne naleśniki z wyśmienitą czekoladą Lindt.

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • cytryna
  • 400 ml tłustego mleka
  • 250 g mąki tortowej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do posmarowania patelni
  • 100 g Lindt Excellence 70%
  • 150 ml śmietanki 30%
  • pralinki Lindor Milk
  • maliny
  • mięta
1

Przygotowanie ciasta

W misce utrzeć jajka z cukrem, cukrem waniliowym i startą na tarce o drobnych oczkach skórkę z cytryny. Dolać mleko i stopniowo ubijać ciasto z mąką i proszkiem do pieczenia. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut. Rozgrzać patelnię do smażenia naleśników i natrzeć ją lekko olejem. Na patelnię wylać ciasto na naleśniki – naleśniki usmażyć z obu stron na złoty kolor.

2

Idealne wykończenie

W łaźni wodnej podgrzać czekoladę razem ze śmietanką 30%. Gotowe naleśniki przełożyć na talerz, polać gorącą czekoladą i ozdobić pralinkami Lindor, malinami i miętą.

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.