0
Świąteczna Choinka
4
LINDT Excellence 70%
15-30 minut
Łatwe

Prosty sposób na urocze i smaczne dekoracje na świąteczny stół.

  • 540 g czekolady Lindt Excellence 70% Cocoa
  • 2 szklanki lekko zgniecionych płatków kukurydzianych

opcjonalnie

  • 4 posiekane ciasteczka korzenne
  • rożki do lodów
  • srebrne perełki do ozdoby
1

Delikatnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie zacznij ją hartować, by uzyskała piękny połysk.
Posmaruj wafelki po lodach-rożkach cienką warstwą hartowanej czekolady i delikatnie obtocz je w kruszonych ciasteczkach i płatkach kukurydzianych.
Pozwól czekoladzie zastygnąć do końca.

2

Hojnie, ale delikatnie jeszcze raz pokryj wafelek warstwą czekolady.
Udekoruj choinki srebrnymi perełkami, zanim czekolada zastygnie.
Wstaw je do lodówki na 10 minut, żeby utrwalić kształt.

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.