Niezrównane połączenie owoców i czekolady.
Oczyść truskawki
Truskawek nie myć, obetrzeć tylko wilgotną ściereczką i osuszyć.
Rozpuścić czekoladę
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Maczanie truskawek
Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie.
Delikatnie wstrząśnij
Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem.
Schładzanie
Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie czekolady.
Ozdabianie
Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada
to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.
EXCELLENCE 70% CACAO 100g