0
Truskawki w czekoladzie Lindt Excellence
2 - 3 porcje
Lindt Excellence 70% Cocoa
15-30 minut
Łatwe
  • 300 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Milk (Extra Creamy)
  • 12 – 14 średnich truskawek
  • 50 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Milk (Extra Creamy) połamanej na kawałki
1

Przygotowanie truskawek w czekoladzie:

Nie myj truskawek, tylko obetrzyj wilgotną ściereczką i osusz. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Przytrzymaj truskawkę za szypułkę i zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Delikatnie strząśnij nadmiar czekolady i umieść truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem. Umieść tacę w lodówce na ok. 5 minut, do zastygnięcie czekolady. Ozdób przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem - nada to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

EXCELLENCE 70% COCOA 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.