0
Truskawki w czekoladzie
2 porcje
LINDT Excellence 70% Cacao
15-30 minut
Łatwe

Niezrównane połączenie owoców i czekolady.

  • 300 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki
  • 12-14 średnich truskawek

  • 50 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki

 

 

 

1

Truskawek nie myć, obetrzeć tylko wilgotną ściereczką i osuszyć.

2

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. 

3

Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie.

4

Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem.

5

Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie czekolady.

6

Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada 

to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

EXCELLENCE 70% CACAO 100g

Słynna receptura zawierająca 70% kakao. Najdoskonalsza gorzka czekolada. Intensywny smak kakao, wzbogacony nutą owoców jagodowych i wanilii.