Wyśmienite ciastka czekoladowe z rozgrzewającym imbirem to świetna podstawa do zrobienia sympatycznych Mikołajków!
Przygotowanie ciastek
Rozgrzej piekarnik do 170 ° C.
Delikatnie rozpuść razem masło i czekoladę.
Mieszaj żółtka, marmoladę i brązowy cukier, tak długo aż masa zrobi się jaśniejsza.
Następnie dodaj schłodzoną masę czekoladową, zmielone migdały i przyprawę korzenną.
Ubij pianę z białek na sztywno. Bardzo delikatnie wymieszaj z ciastem.
Całość włóż do posmarowanych tłuszczem foremek i piecz przez około 12-15 minut.
Babeczki są gotowe, gdy z zewnątrz ciasto jest twarde w dotyku, a jednocześnie czujesz, że pozostało miękkie w środku. Odstaw do ostygnięcia.
Przygotowanie kremu
Połącz wszystkie składniki i ubijaj mikserem na wysokich obrotach przez 5 minut.
Idealne wykończenie
Wyciśnij lukrowe brody na papier do pieczenia i pozwól im zastygnąć.
Przykryj odrobiną lukru wierzch schłodzonego ciastka, a na sam koniec załóż Mikołajkowi czapkę z truskawki. Dodaj lukrowy pompon oraz przyczep przygotowaną wcześniej brodę za pomocą kulki marcepana i gotowe!
EXCELLENCE 70% CACAO 100g