Dlaczego czekolada Lindt jest tak wyjątkowa?
Ziarna kakao najwyższej klasy

Podstawą niezrównanego smaku czekolady LINDT jest staranna selekcja ziaren kakaowca z renomowanych plantacji, proces ich fermentacji i suszenia (wyłącznie w fabrykach Lindt & Sprüngli) oraz tworzenie wyjątkowych mieszanek ziaren różnych odmian. Hołdując zasadzie zrównoważonego rozwoju, firma Lindt & Sprüngli stworzyła programy wsparcia dla plantatorów kakao i ich środowisk.
Unikalny proces prażenia i mielenia


Maîtres Chocolatiers LINDT doskonalili przez lata sposób prażenia ziaren– tak, by uwolnił się z nich najbogatszy aromat i smak. Z kolei bardzo drobne mielenie ziaren sprawia, że czekolada Lindt rozpływa się w ustach.
Wynalzek LINDT

W 1879 r. Rudolf Lindt zrewolucjonizował produkcję czekolady odkryciem procesu konszowania. Polega on na intensywnym mieszaniu gorącej, płynnej czekolady tak aby powstała wyjątkowej jakości, aksamitnie gładka czekolada LINDT.
Najlepsze składniki poza kakao

Maîtres Chocolatiers LINDT rygorystycznie selekcjonują i przetwarzają tylko najlepsze składniki, pochodzące z uznanych na świecie upraw. Na przykład, aby zachować wspaniały, świeżo palony aromat, orzechy praży się w należących do firmy fabrykach i świeżo palone dodaje do czekolady.
Perfekcyjne wykończenie
Każdy szczegół ma znaczenie – dlatego Maîtres Chocolatiers LINDT dbają o każdy detal dekorując i kunsztownie pakując swoje czekoladowe arcydzieła.

Ostatnie wiadomości
- Edukacja dla dzieci, szkolenie dla rolników Dzisiaj czternastoletni Osman Mamutu lubi szkołę dużo bardziej niż kiedyś.
- Czekolada i wino Wielu ludzi jest zdania, że czekolada i wino do siebie nie pasują - intensywny smak czekolady konkuruje z taniną, wyczuwalną w winie.
- Lindt Excellence – świat ciemnej czekolady Czekolada LINDT EXCELLENCE powstała w roku 1989 z inicjatywy jednego z Maîtres Chocolatiers LINDT...